11 november 2014

TIPS - TRÄNINGSMOTIVATION

Jag har själv svårt att hitta motivationen till att fara och träna. Har även perioder när jag alls inte vill träna och ibland vill jag träna hela tiden. Just nu är jag i en sån period, det enda jag tänker på är träning, haha! Idag var jag faktiskt ute och sprang, det har inte hänt på ett tag. Jag sprang inte så hårt, men det var så skönt. Och svettigt! Tillbaka till saken, tänkte ge er några tips till hur man hittar motivationen.

1) Snygga träningskläder
Själv tycker jag att när man har några snygga träningskläder att lägga på sig, så är det roligare att fara och träna. Träningskläderna behöver ju absolut inte vara dyra, finns massa snyggt vid till exempel H&M och Gina Tricot. Själv köper jag i princip bara träningskläder från sådana butiker.

/1, 2, 3 - H&M / 4, 5, 6, 7, 8 - Nelly.com/

2) Göra mål för din träning
Till exempel att du ska fara ut och springa 2 kilometer varje dag i en vecka. Du kan börja med mindre mål och sen trappa upp i små mängder. Kom bara ihåg att lägga realistiska mål så du orkar med dem.

3) Gör upp ett träningsschema
Skriv ett träningsschema för hela veckan och följ sedan schemat, från måndag till söndag. Glöm inte att ha vilodagar!

4) Skriv träningsdagbok
Skriv upp alla gånger du tränat, hur länge, hur långt du sprungit och så vidare. På detta sätt kan du se hur träningen går uppåt. Så här kan du också se när träningen blir glesare, så du skärper dig, haha! ;-) 

4 kommentarer:

  1. Superbra tips! Kommer ta till mig detta, behövs verkligen hehehe... xD

    SvaraRadera
  2. Ett tips är att inte jämföra sig med andra, den ända personen du ska tävla mot är dig själv! ;)

    SvaraRadera